Зняття недоторканості: ГПУ допускає використання даних прослуховування

Зняття недоторканості: ГПУ допускає використання даних прослуховування

Укрінформ
Генеральна прокуратура України вважає допустимим використання даних прослуховування третіх осіб у справі зняття недоторканності і притягнення до відповідальності депутатів Верховної Ради.

Про це на засіданні Комітету з питань регламенту і організації роботи парламенту сказав заступник голови комітету Павло Пинзеник (фракція «Народний фронт»), повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Пинзеника, Генеральний прокурор Юрій Луценко передав правову позицію щодо можливості застосування даних, здобутих під час негласних розшукових дій (прослуховування - ред.) щодо народних депутатів України.

«Генеральна прокуратура передала рішення Апеляційного суду Чернівецької області, яке, на думку Генеральної прокуратури, може мати прецедентний характер за аналогією. Це стосується адвоката», - зачитав Пинзеник позицію ГПУ.

Читайте також: Луценко: Якщо Лозовий сплатить податки – справа автоматично закривається

Водночас депутат вважає, що таких прецедентів у судовій практиці щодо депутатів Ради не існує.

Як повідомлялося, в понеділок, 3 липня, ГПУ використовувала дані прослуховування в обгрунтуванні своєї підозри на адресу депутата Євгена Дейдея («Народний фронт»).

Генеральний прокурор 21 червня вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Дейдея, оскільки у діях парламентарія вбачаються ознаки незаконного збагачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-