Семінар

Семінар "Роуза-Рота" започатковує Тиждень НАТО в Україні

Укрінформ
Вперше за роки проведення Семінару "Роуза-Рота" ключовою його темою є безпека і стабільність у Чорноморському регіоні.

Про це написала у Facebook голова постійної делегації Верховної Ради в ПА НАТО Ірина Фріз.

"Вперше за багато років ключова його тема стосується безпеки і стабільності в Чорноморському регіоні, який за останні роки зусиллями Росії перетворився на реальну загрозу регіональній і світовій безпеці. Рівень запрошених експертів гарантує високу якість як презентації тем семінару, так і відповідних дискусій", - зазначила вона.

Фріз підкреслила, що семінар зібрав чи не рекордну кількість учасників – понад 150 осіб з двох з половиною десятків держав-членів Альянсу, асоційованих членів Асамблеї, регіональних партнерів, а також представників міжнародних організацій, наукових кіл, громадянського суспільства, незалежних експертів.

Крім того, за її словами, цього разу семінар започатковує «Тиждень НАТО в Україні», в рамках якого у Верховній Раді відбудеться урочисте засідання, присвячене 20-ій річниці підписання Хартії про особливе партнерство між Україною і НАТО.

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе пояснила, навіщо Україні летальна зброя

"Не можу не відзначити високий рівень представництва сторін на форумі - послідовного й незламного євроатлантиста нашої держави Голови Верховної Ради України Андрія Парубія і голови Парламентської асамблеї НАТО Паоло Аллі, який вдруге поспіль бере участь у цьому заході в Києві, а за останній рік втретє офіційно відвідує нашу країну. Впевнена у плідній роботі парламентаріїв ПА НАТО, запрошених спікерів та експертів у ході семінару", - підкреслила Фріз.

Програма Роуза-Рота започаткована у 1990 р. тодішнім головою Парламентської асамблеї НАТО, сенатором Конгресу США Вільямом Ротом і конгресменом Чарльзом Роузом. Головним завданням програми є проведення семінарів, конференцій, інших форумів, пов’язаних із проблематикою країн Центральної та Східної Європи.

Нинішній, 95-й семінар проходитиме з 3 по 5 липня.

Фото: НАТО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-