Луценко вніс подання на зняття недоторканності з Добкіна

Луценко вніс подання на зняття недоторканності з Добкіна

Оновлено
Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання на зняття недоторканності з народного депутата Михайла Добкіна.

Про це він написав у Facebook.

"Вніс подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Михайла Добкіна, в діях якого вбачаються ознаки умисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок м.Харкова нормативною вартістю понад 220 млн грн", - написав керівник ГПУ.

Як поінформувала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook, за даними прокуратури, у результаті протиправних дій Добкіна, вчинених за попередньою змовою групою осіб, із власності територіальної громади Харкова незаконно вибули земельні ділянки загальною площею 61,2144 га, чим територіальній громаді міста заподіяні збитки у розмірі 178 млн 624 тис. 598 грн.

Таким чином Добкін, діючи умисно за попередньою змовою групою осіб, зловживаючи своїм службовим становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки, вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 КК України (в редакції закону від 05.04.2001 р.), уточнила речниця генпрокурора. 

Крім того, він, діючи умисно, повторно, в інтересах голови ОК «Житлобуд-1», сприяв останньому в реалізації злочинного умислу щодо заволодіння земельними ділянками на території Харкова шляхом обману, чим вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.5 ст.27, ч.4 ст.190 КК України, зазначила Сарган.

Вона також повідомила, що у результаті протиправних дій Добкіна, вчинених ним за попередньою змовою групою осіб, із власності територіальної громади Харкова незаконно вибули земельні ділянки загальною площею 16,5668 га, чим заподіяні збитки у розмірі 48 млн 348 тис. 23 грн, що є тяжкими наслідками. Таким чином він вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 КК України (в редакції закону від 05.04.2001 р.).

Водночас Добкін, діючи умисно, повторно, в інтересах голови СТ «ЖБК "Авантаж», сприяв останньому в реалізації злочинного умислу щодо заволодіння земельними ділянками на території Харкова шляхом обману, чим вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.5 ст.27, ч.4 ст.190 КК України, додала Сарган.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-