Захист Януковича заявляє, що не розуміє обвинувального акту

Захист Януковича заявляє, що не розуміє обвинувального акту

Укрінформ
Захист екс-президента Віктора Януковича після перерви у судовому засіданні Оболонського райсуду Києва проситиме прокурорів розтлумачити обвинувальний акт.

Про це заявив журналістам адвокат екс-президента Віталій Сердюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Після оголошення перерви ми будемо просити роз'яснити цей обвинувальний акт. Прокурор зобов'язаний це зробити на вимогу захисту. Зобов'язаний роз'яснити порожній обвинувальний акт як захисту, так і безпосередньо Віктору Януковичу», - сказав Сердюк.

Прокурор Руслан Кравченко більше години зачитував сьогодні обвинувальний акт. Наразі у судовому засіданні оголошено перерву до 14.15.

В ньому, зокрема, йдеться, що "Янукович вчинив державну зраду та сприяв вчиненню представниками влади Російської Федерації і службовими особами Збройних сил особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України, миру та міжнародного правопорядку".

В документі також зазначається, що впродовж 2013 року у зв'язку з демократичними процесами, які відбувалися на території України, у представників влади РФ та службових осіб Збройних сил РФ, матеріали стосовно яких виділені в окреме провадження, "виник злочинний умисел на вчинення протиправних дій, спрямованих на порушення суверенітету і територіальної цілісності Україні, зміни меж її території та державного кордону, на порушення порядку, встановленого Конституцією України".

"Свій злочинний умисел співучасники вирішили досягти шляхом ведення агресивної війни проти України з використанням підпорядкованих підрозділів і військовослужбовців Збройних сил РФ", - йдеться в обвинувальному акті.

Ведення агресивної війни проти України, згідно з документом, в РФ було вирішено розпочати з території Автономної Республіки Крим.

В документі підкреслюється, що Віктор Янукович направив листа президентові РФ Володимиру Путіну з проханням використовувати Збройні сили Росії на території України. Крім того, згідно з обвинувальним актом екс-президент підтримав звернення самопроголошеного "голови Криму" Сергія Аксьонова щодо нібито захисту жителів Криму.

В обвинувальному акті вказано також адресу можливого місця проживання Януковича - у Ростові-на-Дону (РФ).

Екс-президент Віктор Янукович обвинувачується у вчиненні державної зради, пособництві представникам влади Росії, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни. 

Сам Янукович обвинувачення відкидає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-