"Північний потік-2" загрожує енергетичній безпеці України та ЄС - Парубій

Укрінформ
Російський проект "Північний потік-2" може поставити під загрозу енергетичну безпеку європейських країн.

Про це заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час ІІ Форуму місцевого розвитку в Трускавці, повідомляє Еспресо.TV

Він зауважив, що під час його зустрічі зі спікером Палати представників США Полом Райаном останній висловив переконання у тому, що скраплений газ на ринку буде набагато дешевшим ніж той, що є сьогодні.

За словами Голови ВР, отримання нового потоку скрапленого газу допоможе захистити енергетичну безпеку України.

"Ми висловили спільну позицію з приводу того, що "Північний потік-2", який сьогодні реалізовує Росія, є шкідливим для України, суперечить інтересам України, а також багатьох європейських держав і може впливати на їхню енергетичну безпеку", - наголосив Парубій.

Як повідомлялося, проект "Північний потік - 2" (Nord Stream 2) передбачає будівництво двох ниток газопроводу від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Загальна пропускна здатність запланована у 55 мільярдів кубометрів на рік.

Для реалізації проекту створена компанія Nord Stream 2 AF, яка в квітні підписала угоди про фінансування проекту з Shell (Великобританія - Нідерланди), OMV (Австрія), Engie (Франція), Uniper і Wintershall (обидві - Німеччина). У червні партнери зарахували на рахунки компанії більше мільярда євро. Планується, що трубопровід запрацює в 2019 році.

Раніше республіканська більшість Палати представників конгресу США пригальмувала голосування щодо санкцій проти Росії, які схвалив Сенат. Окремим пунктом у документі прописано намір США "протидіяти будівництву газопроводу "Північний потік - 2".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-