Порошенко назвав напад на спостерігачів ОБСЄ брутальним порушенням

Порошенко назвав напад на спостерігачів ОБСЄ брутальним порушенням "Мінська"

Укрінформ
Збройний напад на спостерігачів Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Ясинуватій (ОРДО) є "брутальним порушенням Мінських домовленостей російською стороною".

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спільної заяви для ЗМІ у Брюсселі з президентом Європейської Ради Дональдом Туском, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я надав усю інформацію про нинішній розвиток ситуації на Сході моєї країни, включаючи атаку на представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, що є надзвичайно небезпечним та неприйнятним, брутальним порушенням Мінських домовленостей російською стороною",  - сказав Порошенко.

За його словами, абсолютно неприйнятним є те, що росіяни "продовжують убивати українських солдатів та цивільних осіб, порушуючи перемир’я та уникаючи звільнення заручників, забезпечення ефективної діяльності СММ ОБСЄ, виведення важкого озброєння та артилерії".

Як повідомляв Укрінформ, 20 червня на спостерігачів СММ ОБСЕ в районі залізничної станції Ясинувата (ОРДО)  було здійснено напад. Двоє чоловіків в одностроях військового зразка, один із них із автоматом Калашникова, почали агресивно кричати на спостерігачів, що перебували на місці спостереження у двох броньованих автомобілях. Коли патруль намагався від’їхати, чоловік із автоматом переслідував автомашини, намагався відчинити двері чи вибити вікно прикладом, наставляв зброю на спостерігачів, а коли вони врешті вирвалися, стріляв їм услід, але не влучив. Унаслідок інциденту було пошкоджено одне з вікон автомобіля.

Міністерство закордонних справ України рішуче засудило постійні провокації, тиск і загрози проросійських бойовиків на тимчасово окупованих територіях окремих районів Донецької і Луганської областей України, спрямовані проти спостерігачів СММ ОБСЄ, і зажадало від Росії припинити провокації проти спостерігачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-