НАБУ проводить обшук у керівника Держгеонадр

НАБУ проводить обшук у керівника Держгеонадр

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро проводить обшуки у т.в.о. голови Державної служби геології та надр Олега Кирилюка за фактом його можливої причетності до справи депутата Бориса Розенблата.

Про це пише у Facebook прес-секретар Держгеонадр Наталія Мелень. 

“Інформація про обшук Національним антикорупційним бюро у пана Олега Кирилюка підтверджується. Із моїх джерел стало відомо, що детективи бюро прийшли до Держгеонадр о 9-й ранку і одразу зайшли до кабінету голови Служби. Представники НАБУ вилучають всі документи, які пов'язані із процесом надання спеціальних дозволів на видобування надр, зокрема бурштину", - написала вона.

На її думку, НАБУ вилучає документи, які можуть довести причетність Кирилюка до справи депутата Розенблата, який обіцяв іноземній компанії пролобіювати внесення законодавчих змін про видобуток бурштину у її інтересах.

Як відомо, 19 червня детективи НАБУ затримали кілька осіб, причетних до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За версією слідства, злочин скоєно за сприяння народних депутатів України. Ця операція проводилася у співпраці з Федеральним бюро розслідувань США.

Раніше глава Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник поінформував, що подання в Раду про зняття недоторканності щодо народних депутатів Розенблата і Полякова підготовлено за статтею 368 Кримінального кодексу (отримання хабара).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-