Гройсман каже, що ніхто не залишить львів’ян сам на сам зі сміттям

Гройсман каже, що ніхто не залишить львів’ян сам на сам зі сміттям

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман запевнив львів’ян, що не залишить їх сам на сам з проблемою сміття, але й місцева влада не повинна бути бездіяльною.

Про це він заявив під час засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Хочу ще раз звернутися до мешканців Львова: повірте, шановні друзі, що ніхто не залишить вас один на один з цією величезною і жахливою проблемою, яка утворилася зараз у місті. Будемо допомагати всім тим, чим зможемо, щоб разом з вами навести лад у прекрасному місті”, - сказав Гройсман.

Він зазначив, що сьогодні до Львова вирушила урядова група на чолі з віце-прем’єр-міністром Геннадієм Зубком, аби допомогти напрацювати план дій із вирішення проблеми сміття.

Водночас глава уряду наголосив, що в цьому питанні основна відповідальність лежить на місцевій владі.

“Треба, щоб місцева влада (Львова — ред.) визначила новий полігон, інвестувала туди кошти, а кошти в них є, зробила проект”, - підкреслив Гройсман і додав, що сучасні комплекси з переробки твердих побутових відходів потрібно створювати в усіх містах країни.

Як повідомляв Укрінформ, уже троє учасників акції - лідер фракції Олег Березюк, член фракції Тарас Пастух і віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд голодують біля центрального входу в АП з вимогою до керівництва держави вирішити проблему вивезення сміття зі Львова.

Гройсман 19 червня заявив, що готовий на засіданні уряду ініціювати виділення з резервного фонду 50 млн грн на облаштування полігону для сміття у Львівській області. Крім того, він закликав місцеве самоврядування відгукнутися на прохання мера Львова, якщо воно надійде, і тимчасово прийняти львівське сміття на своїх муніципальних полігонах.

Прем'єр заявив, що неодноразово намагався допомогти Львову у вирішенні "сміттєвої кризи", але дійшов висновку, що "Львівська міська рада, міський голова або не може, або не здатен" займатися цією проблемою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-