Губернатор Львівщини угледів у голодуванні Березюка ознаки “політичної вистави”

Губернатор Львівщини угледів у голодуванні Березюка ознаки “політичної вистави”

Укрінформ
Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка вбачає у рішенні глави парламентської фракції "Самопоміч" Олега Березюка оголосити голодування на знак солідарності з львів'янами ознаки політичної вистави.

Про це він сказав телеканалу "112 Україна".

"Вчинок пана Олега сьогодні обговорюватимуть по всіх всеукраїнських каналах, а я б хотів, щоб всі загальноукраїнські канали сьогодні говорили про те, що на сесії Миколаївської міськради, де вирішувалося питання про прийняття сміття з території Львова, одного голосу не вистачило для ухвалення рішення. За це рішення не дала жодного голосу фракція "Самопоміч". У мене якась ірреальність зародилася. У мене враження, що це все-таки такий, знаєте, великий політичний спектакль, заручниками якого стали прості мешканці нашого міста", - заявив Синютка.

Водночас він наголосив, що міський голова Львова Андрій Садовий (лідер "Об'єднання "Самопоміч") не виїхав до жодної громади, щоб врегулювати питання вивезення твердих побутових відходів. "Він тільки один раз збирав перевізників, щоб дійсно подивитися на стан речей", - додав голова ОДА.

Як повідомлялося, сьогодні голова парламентської фракції Олег Березюк оголосив голодування на підтримку львів'ян, які вже тривалий час потерпають від "сміттєвої кризи".

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман сьогодні закликав місцеве самоврядування відгукнутися на прохання мера Львова, якщо воно надійде, і тимчасово прийняти львівське сміття на своїх муніципальних полігонах.

Львівська влада звернулася до уряду з вимогою оголосити в місті надзвичайну екологічну ситуацію через проблеми з вивезенням сміття.

За даними міськради, на сьогодні у Львові назбиралося понад 8,5 тис. тонн відході.

У мерії заявляють, що ситуація "критична" і загрожує небезпекою для здоров`я населення та життєдіяльності міста Львова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-