Україна і США підписали Меморандум про співпрацю між парламентами

Україна і США підписали Меморандум про співпрацю між парламентами

Укрінформ
Меморандум про двостороннє співробітництво між парламентами України і Сполучених Штатів підписали в четвер Голова Верховної Ради України Андрій Парубій і спікер Палати представників США Пол Раян.

Церемонія відбулася під час двосторонньої зустрічі лідерів у будівлі Конгресу США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Це важливий документ, який закріпляє і структуризує співпрацю між нашими парламентами", - заявив журналістам Андрій Парубій одразу після підписання документа.

Він підкреслив, що Меморандум містить "дуже важливе формулювання" щодо України. "У тексті Меморандуму зазначається, що Україна є "форпостом" захисту західної демократії на тіл російської агресії. Це важливе розуміння й визнання ролі України, яка захищає не тільки свою державність, але й весь вільний світ", - зазначив спікер.

Меморандум детально визначає сфери для міжпарламентського діалогу, в тому числі, в питаннях міжнародної політики, безпеки, торгівлі, промисловості, інновацій, інфраструктури, космосу. Крім того, документ охоплює питання співпраці в галузях охорони здоров'я, сільського господарства, природних ресурсів, а також інші напрями.

До цього українсько-американська міжпарламентська співпраця засновувалась на меморандумі 1999 року, який сприяв розширенню стратегічних відносин між Україною і США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-