ЄС закликає Україну якнайшвидше призначити членів Рахункової палати

ЄС закликає Україну якнайшвидше призначити членів Рахункової палати

Укрінформ
У Європейському Союзі закликають Україну якомога швидше забезпечити обрання членів колегії Рахункової палати, аби вона могла працювати у відповідності до найвищих міжнародних стандартів.

Про це заявив сказав голова Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі під час міжнародної конференції «Роль Рахункової палати в Україні та виклики, що стоять перед нею», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо якомога швидше побачити обрання членів колегії РПУ, бо без обрання членів колегії РПУ не зможе нормально працювати», - сказав Мінгареллі.

Він зазначив, що Рахункова палата має виконувати свої завдання відповідно до найвищих стандартів, зокрема, зовнішнього аудиту.

Як повідомлялося, у квітні Верховна Рада не дійшла згоди щодо обрання 9 членів оновленого складу Рахункової палати України. За відповідне рішення проголосували лише 211 депутатів. Парламент обирав із 28 кандидатур, які подав на його розгляд комітет Ради з питань бюджету. Усі кандидати були визначені під час конкурсу. Спочатку народні депутати визначили дев'ять найкращих з наданого списку, а потім спробували затвердити їх одним голосуванням. Але голосів не вистачило.

12 червня у ВР було оголошено повторний конкурс на посади членів Рахункової палати.

9 серпня 2015 року набув чинності новий закон "Про Рахункову палату", згідно з яким Рада повинна була упродовж двох місяців призначити новий склад РПУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-