Запровадження віз із РФ потягне питання і з Білоруссю – нардеп

Запровадження віз із РФ потягне питання і з Білоруссю – нардеп

Укрінформ
У разі скасування Україною безвізового режиму для Росії необхідно переглядати аналогічні угоди із Білоруссю.

Таку думку висловив народний депутат України, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі "112 Україна", повідомляє Укрінформ.

"Питання має бути набагато ширшим, ніж запровадження візового режиму із Російською Федерацією. Треба вирішувати питання в комплексі, адже РФ та Білорусь - це єдиний візовий простір, і якщо ми з Росією запровадимо візовий режим, а Росія введе його у відповідь, то постане питання про те, що робити із територією Білорусі. Адже тоді з Білорусі до нас безперешкодно зможуть приїжджати російські громадяни", - сказав Геращенко.

Він нагадав про те, що наступного тижня у Верховній Раді розглядатиметься постанова про необхідність запровадження візового режиму із РФ. "Вона матиме рекомендаційний характер, проте якщо міністр закордонних справ Павло Клімкін говорить про це, то значить, Президент України Петро Порошенко розуміє, що в майбутньому цього не уникнути. Але запроваджувати його потрібно не спонтанно, не воднораз. Це має бути планомірна система, яка не спричинила б утиску інтересів простих українських громадян, яким доводитися бувати у Росії та зустрічатися зі своїми рідними й близькими", - підкреслив народний депутат.

Як повідомлялося, нещодавно міністр закордонних справ Павло Клімкін запропонував створити систему попереднього інформування громадян Росії про намір відвідати Україну. На його думку, візи відживають, але на кордоні із Росією потрібен контроль в'їзду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-