Істерія навколо землі може підбурити Одеську область до

Істерія навколо землі може підбурити Одеську область до "некерованого стану" - Тимчук

Укрінформ
Нагнітання істерії навколо земельної теми і провокація «повстання» в стінах парламенту різко погіршує ситуацію в Херсонській, Миколаївській та Одеській областях.

Про це написав у Facebook координатор групи «Інформаційний опір», народний депутат Дмитро Тимчук.

«Група ІО постійно моніторить ситуацію в регіонах на предмет виявлення ризиків, які можуть спровокувати дестабілізацію. Згідно з нашими даними, нагнітання істерії навколо земельної теми різко погіршує ситуацію в Херсонській і Миколаївській областях, а в Одеській - її майже гарантовано «підбурить» до некерованого стану», - написав Тимчук.

Він зазначив, що на Одеську область впливає відразу кілька негативних чинників, багато з яких на слуху. Зокрема, це помітний вплив «русского мира» і наявність антиукраїнських організацій, нелояльність чималої частки місцевих бонз, а також пряме мовлення російських телеканалів у районах, що межують з Придністров'ям.

«На додаток до цього (про що багато хто забуває, піддаючись шарму самої Одеси) аграрні райони Одеської області є найбільш проблемними в країні (!) з ряду соціально-економічних показників. Наприклад, згідно зі свіжими даними статистики, 4 райони Одеської області - у десятці найгірших в Україні за рівнем середньої зарплати. Ще 7 районів зовсім недалеко від них відійшли, ситуація там непроста. Й аграрна тема сприймається як суперактуальна, оскільки робочих місць в інших сегментах там немає», - констатував народний депутат.

Координатор «ІО» зазначив, що зараз на людей, які отримують у середньому 100 доларів орендної плати за пай на рік, навалилося дуже багато інформації: хтось обіцяє золоті гори, хтось лякає, що ці «золоті гори» вкрадуть аферисти. 

«Люди вже розігріті. Провокація «повстання» в стінах парламенту - це якраз те, чого бракувало деструктивним елементам для масштабної дестабілізації... Не можна кидатися словами, які дають усі карти в руки тим, хто давно мріє дестабілізувати південь України. Не можна паралельно піаритися на закликах до європейських цінностей, і тут же закликати до кривавої бійні», - резюмував Тимчук.

Як повідомляв Укрінформ, представники Аграрної партії з багатьох областей України сьогодні вранці проводять мітинг під стінами Верховної Ради з вимогою не запроваджувати закон про обіг земель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-