У Путіна заперечують, що на зустрічі з Макроном йшлося про політв’язнів

У Путіна заперечують, що на зустрічі з Макроном йшлося про політв’язнів

Укрінформ
На переговорах між президентами РФ і Франції Володимиром Путіним і Еммануелем Макроном вчора в Парижі не порушувалося питання про звільнення українських політв'язнів.

Глави держав обговорювали, "чи можливо хоч щось зробити, щоб все з мертвої точки зрушити" у врегулюванні ситуації на Донбасі, повідомляє власний кореспондент УНІАН в Москві з посиланням на заяву прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова.

"Конкретні питання не порушувалися, мова заходила в цілому про українське врегулювання, про необхідність інтенсифікувати процес врегулювання, оцінити причини нинішньої пробуксовки і разом подивитися, чи можливо хоч щось зробити, щоб все з мертвої точки зрушити", - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання, чи обговорювалася на зустрічі в Парижі доля українського журналіста Романа Сущенка та інших незаконно ув'язнених в Росії українців.

Як повідомлялося, напередодні запланованої на 29 травня у Версалі зустрічі президентів Франції та Росії рідні незаконно утримуваних в РФ українських політв'язнів звернулися з проханням до Макрона, щоб він передав Путіну вимогу звільнити всіх політичних заручників.

29 травня Пєсков заявив, що тема звільнення українців не є питанням двосторонніх російсько-французьких відносин. "Але, якщо цю тему порушуватиме французька сторона, я не сумніваюся, що президент дасть вичерпну відповідь", - сказав Пєсков.

Після переговорів Макрон заявив, що хоче проведення зустрічі в рамках "нормандського формату" щодо України. Президент Франції зазначив, що під час переговорів з Путіним українська тема була розглянута детально. Макрон додав, що розмова стосувалася так званого Мінського процесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-