У Порошенка відповіли на слова Путіна про «русскую» Анну Ярославну

У Порошенка відповіли на слова Путіна про «русскую» Анну Ярославну

Укрінформ
Заступник глави Адміністрації Президента України Петра Порошенка Дмитро Шимків заявив, що російський президент Володимир Путін "намагався ввести в оману" французів, назвавши Анну Ярославну "русской".

Про це Шимків написав на своїй сторінці у Facebook. 

"Мої дорогі французькі друзі, президент Росії Володимир Путін намагався ввести вас в оману - Анна Київська, королева Франції, з Києва, не з Москви (Москва навіть не існувала на той час)", - наголосив Шимків.

За його словами, українська громада у Франції бере активну участь у вшануванні пам'яті Анни в Санлісі, де вона заснувала монастир.

"До речі, знамените Реймське Євангеліє, яке використовувалося під час коронацій французьких королів, спочатку було власною книгою Анни з відомої бібліотеки Ярослава Мудрого, її батька - великого князя Київського", - написав він.

Також Шимків зауважив, що потрібно звернути увагу на знак Ярослава Мудрого у формі тризуба. "Вам потрібні ще інші докази походження Анни Київської?" - запитав він.

Нагадаємо, в понеділок, 29 травня, після зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном Путін назвав королеву Франції Анну, дочку князя Київського Ярослава Мудрого, «русской».

1051 року Анна Ярославна, відома у світі як Анна Київська, дочка київського князя Ярослава Мудрого та шведської принцеси Інгігерди, вийшла заміж за Генріха I, короля Франції, і стала королевою.

Сталося це майже за сто років до заснування селища Москви близько 1147 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-