Забужко: МЗС має відреагувати на заяви Путіна щодо

Забужко: МЗС має відреагувати на заяви Путіна щодо "русской" Анни Ярославни

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України має негайно відреагувати на заяву президента Росії Володимира Путіна в Парижі про те, що донька Ярослава Мудрого Анна Ярославна є  "русской Анной".

Таку думку висловила у Facebook письменниця Оксана Забужко.

"Коли Путін на виду в цілої Франції цинічно, як Крим, "віджимає" Анну Київську на баланс РФ, він прекрасно знає свою цільову аудиторію. Чого не можна сказати про українців, які лиш дивуються його нахабству, не розуміючи, що зараз - от саме зараз, уже на завтра! - потрібна з цього приводу реакція українського МЗС", - написала Забужко.

Вона додала, що це необхідно зробити, тому що французи справді не пов'язують ні давнього Києва, ні Руси з Україною - а от із Росією якраз пов'язують, і розпрекрасно. "І в академічних та культурних milieux на те працює ціла армія "друзів російської культури", і це й є той дбайливо виплеканий (іще зусиллями НКВД-МГБ-КГБ) фундамент "франц.-рос. дружби", на якому, дуже значною мірою, держиться сучасна французька "русофонія", - зазначила письменниця. 

Забужко зауважила, що Путін говорив "акурат так, щоб його слухачі могли "впізнати" почуте й подумки кивнути: ah, oui-oui, правду ж каже...". 

На її думку, от саме тут час вступити українській державі - "упімнутись за своє", а заодно й показати французам, що - ні, не правду їм Росія каже (і казала!), навіть у цьому.

"Сподіваюсь, що наші дипломати знайдуть елегантний спосіб це зробити", - резюмувала письменниця

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-