Чорновол назвала нардепів, які блокували конфіскацію

Чорновол назвала нардепів, які блокували конфіскацію "грошей Януковича"

Укрінформ
На кожному етапі спроб конфіскувати «гроші Януковича» колишні регіонали чинили спротив, підключаючи чинних народних депутатів України. 

Про це розповіла народний депутат України Тетяна Чорновол в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу.  

За її словами, на самому початку заступник генпрокурора Віталій Касько гальмував відправку до Латвії міжнародно-правового доручення, яке б дозволило повернути гроші колишніх регіоналів, закумульовані в Латвії.

А щодо суми в півтора мільярди доларів, закумульованих на рахунках Ощадбанку, то існувало кілька сценаріїв. «Був один робочий варіант - закрити цю справу та конфіскувати кошти як такі, чий власник не встановлений... Але гепрокурор не хотів закривати справу, мовляв, мене розірве суспільство», - розповіла Чорновол.

"Центр «інтелектуального» опору «спецконфіскації» в парламенті організувала така собі Олена Сотник з «Самопомочі». А вона в свою чергу - давня знайома Дениса Бугая, адвоката Курченка. У них навіть є якісь такі дуже сімейні фото, де вони разом на ковзанах катаються", - стверджує Чорновол.

За її словами, після того, як Юрій Луценко став генпрокурором, і зібралася нарада з цього приводу, "Роман Говда виявив, що нещодавно Верховна Рада внесла маленьку поправку ст.96-2 Кримінального кодексу України, і тепер спецконфіскація арештованих коштів, щодо яких не встановлений власник, не можлива. Виявилося, що цю маленьку поправку під час голосування провели депутати Шкрум та Пташник... Виходить, був витік інформації, і вороги знешкодили наш резервний план номер 2".

Третій план, за словами народного депутата, рішення суду про конфіскацію цінних паперів і грошей під свідчення певної особи, в обмін на угоду зі слідством, реалізовувався в режимі максимальної секретності.

«Спецконфіскація стала можливо, бо Кашкін особисто займався відмиванням цих коштів, був підписантом  документів. Зараз він під програмою захисту», - розповіла Тетяна Чорновол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-