За рік очікується до 50 мільйонів перетинів кордону з ЄС – Президент

За рік очікується до 50 мільйонів перетинів кордону з ЄС – Президент

Укрінформ
Після запровадження безвізового режиму з ЄС кількість перетинів західного кордону України збільшиться до 45-50 млн разів.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час робочої наради у Луцьку щодо вдосконалення прикордонного і митного контролю та модернізацію інфраструктури пунктів пропуску, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За 4 роки з 25 млн до 37 млн зросла кількість перетину (кордону - ред.). І ми очікуємо, що  ще як мінімум на 20%  буде зростання у зв'язку з безвізовим режимом. Тобто, ми абсолютно реально вийдемо на 45-50 млн перетинів", - сказав глава держави.

Президент повідомив, що нині, тобто до запровадження безвізового режиму, через пункти пропуску на західному кордоні переміщується щодоби близько 30 тис. легкових автомобілів, 3 тис. вантажних, 450 автобусів і 3 тис. залізничних вагонів. Крім того, щодня майже 100  тис.  громадян перетинають державний кордон з країнами ЄС, щоправда, це з урахуванням малого  прикордонного руху.

Порошенко наголосив, після набуття чинності безвізовим режимом кількість перетинів західного кордону може зрости на 15-20%. У цьому зв’язку він доручив усім  дотичним службам належним чином підготуватися, щоб "зберегти контроль і гідність при  перетині кордону".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-