Справи Майдану: Луценко каже, що в суди за рік передали 31 обвинувальний акт

Справи Майдану: Луценко каже, що в суди за рік передали 31 обвинувальний акт

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що за час його роботи на цій посаді до суду направлено 31 обвинувальний акт щодо 70 осіб стосовно перешкоджання мирним протестам на Майдані.

Про це керівник ГПУ заявив під час звіту у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як я і обіцяв, активізовано розкриття злочинів, пов'язаних із перешкоджанням мирним акціям протесту на Майдані. З початку розслідування проваджень по Майдану правоохоронними органами скеровано до суду 147 обвинувальних актів щодо 228 осіб. За час мого перебування на посаді генпрокурора надіслано до суду в цих справах 31 обвинувальний акт щодо 70 осіб», - наголосив Луценко.

Він зазначив, що до суду, зокрема, направлено акт щодо колишнього керівника столичної міліції, якому інкриміновано організацію і виконання побиття учасників мирних аакційф протесту на Майдані 30 листопада та 1 грудня 2013 року. Крім того, у травні було скеровано до суду обвинувальний акт щодо колишнього першого заступника голови Одеської ОДА, підозрюваного у причетності до організації побиття 19 лютого 2014 року мирних демонстрантів.

«Ще 20 осіб, в тому числі керівники обласної та міської одеської міліції тих часів, знаходяться на судовому процесі. Наразі судами в цій категорії майданівських справ вже засуджено 42 особи», - додав генпрокурор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-