Глава ГПУ наполягає на створенні спеціалізованої палати суддів

Глава ГПУ наполягає на створенні спеціалізованої палати суддів

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що необхідно створити спеціалізовану палату суддів на основі Кримінального суду.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко, звітуючи у Верховній Раді про роботу протягом року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суддів просто немає, ми відправляємо тисячі справ, але нікому їх вести. І тому хотів би, щоб ви розглянули внесений нещодавно в профільний комітет проект про створення спеціалізованої палати в існуючому кримінальному суді з розгляду справ категорії А. Це Антикорупційний суд з нових суддів може вже до кінця цього року запустити роботу", - сказав Луценко.

Водночас генпрокурор зауважив, що він не проти будь-яких інших варіантів створення такого суду "з нуля". "Але впевнений, що створити Антикорупційний суд як палату існуючого з нових суддів можна швидше і ефективніше", - сказав він.

Керівник ГПУ повідомив, що за рік його роботи до судів було передано 1,5 тисячі справ про хабарництво, але вироки ухвалено лише стосовно 100 осіб. За його словами, вся робота правоохоронних органів сходиться до судів, "де є тромб, через який робота зупиняється". Луценко зазначив, що нині на одного суддю припадає до 500 справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-