Порошенко не зволікатиме із законом про заборону георгіївської стрічки

Порошенко не зволікатиме із законом про заборону георгіївської стрічки

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підпише ухвалений парламентом закон про заборону георгіївської стрічки в Україні відразу після отримання його з Верховної Ради України.  

Про це він заявив у виступі на заходах, присвячених Дню пам'яті жертв політичних репресій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Закон про заборону георгіївських стрічок я підпишу, щойно він надійде до мене з Верховної Ради, тому що це не є символіка Другої світової, це символ агресії проти України 2014-2017 років", - сказав Порошенко.

Він додав, що обвішані цими стрічками бойовики вбивають наших воїнів "кожного дня і ночі і прямо зараз, поки ми тут, вони теж цілять в українських воїнів".

"Врешті-решт, на жаль, це Росія своєю політикою по відношенню до України сама поставила цю стрічку поза законом", - підкреслив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 16 травня ухвалила законопроект про заборону виготовлення й пропаганди георгіївської стрічки в Україні.

Документ передбачає покарання за публічне використання, демонстрацію або носіння георгіївської стрічки у вигляді штрафу від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-2 550 гривень) або адміністративного арешту на строк до 15 діб з конфіскацією стрічки.

За повторну пропаганду передбачаються ті ж санкції, однак штраф за дане правопорушення може становити вже до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Положення нової статті Кодексу про адміністративні правопорушення не поширюються на випадки використання георгіївської стрічки на документах державних органів, виданих до 1991 року; в експозиціях музеїв; на оригіналах бойових знамен; на державні нагороди, якими нагороджувалися до 1991 року і упродовж 1991-2015 років у зв'язку з роковинами подій Другої світової війни; на могильних спорудах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-