ЄС квапить Раду з Рахунковою палатою

ЄС квапить Раду з Рахунковою палатою

Укрінформ
В Європейському Союзі сподіваються, що Верховна Рада якнайшвидше вирішить питання з формуванням нового складу Рахункової палати.

Про це заявив у п'ятницю голова Представництва ЄС в Україні Х'юг Мінгареллі на відкритті другої Глобальної конференції законодавчої відкритості, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми дуже сподіваємось в ЄС, що ваш парламент знайде рішення в цьому питанні, аби Рахункова палата могла продовжувати працювати і забезпечувати прозорий, інтенсивний, належний процес відповідно до стандартів демократичного суспільства», - сказав Мінгареллі.

Як відомо, Верховна Рада не змогла призначити дев'ятьох членів до керівного складу Рахункової палати. За відповідне рішення проголосували лише 211 депутатів.

Парламент обирав з 28 кандидатур, які подав на його розгляд комітет Ради з питань бюджету. Усі кандидати були визначені під час конкурсу. Спочатку народні депутати визначили дев'ять найкращих з наданого списку, а потім спробували затвердити їх одним голосуванням. Але не змогли. Зрештою Голова Верховної Ради Андрій Парубій доручив комітету з питань бюджету провести повторний конкурс.̃

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-