Комітет ВР не визнавав неконституційність законопроекту про Антикорупційний суд - Соболєв

Комітет ВР не визнавав неконституційність законопроекту про Антикорупційний суд - Соболєв

Укрінформ
Парламентський Комітет з питань правової політики та правосуддя не ухвалював рішення щодо неконституційності законопроекту про Антикорупційний суд.

Про це заявив з парламентської трибуни голова Комітету з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В понеділок спікер парламенту помилково поінформував народних депутатів, що Комітет з правової політики визнав законопроект про створення Антикорупційного суду неконституційним. Пане спікере, такого рішення Комітету не було. Я прошу Вас розібратися", - сказав Соболєв.

Він підкреслив, що в законопроекті про створення Антикорупційного суду пропонується залучити іноземців до підбору суддів для гарантування незалежності процедурі відбору. Депутат зазначив, що Канада, США готові надати таких людей.

Соболєв закликав парламентаріїв не зволікати з ухваленням цього закону.

Як повідомляв Укрінформ, під час Погоджувальної ради в понеділок Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що профільний комітет рекомендував зняти з реєстрації законопроект про Антикорупційний суд, оскільки суб'єктом подання такого законопроекту має бути Президент України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-