Гройсман в Ізраїлі вшанував пам'ять жертв Голокосту

Гройсман в Ізраїлі вшанував пам'ять жертв Голокосту

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман у ході офіційного візиту до Держави Ізраїль у понеділок відвідав меморіальний комплекс Голокосту "Яд Вашем" в Єрусалимі і вшанував пам’ять жертв трагедії. 

Разом із дружиною він поклав вінок до пам’ятника жертвам, запалив вічний вогонь, оглянув експозицію меморіального комплексу та Дитячий меморіал, повідомляє Урядовий портал

Глава уряду зазначив, що меморіал – це нагадування про страшну трагедію, в якій безневинно загинули понад 6 млн людей, в тому числі 1,5 млн дітей. І серед праведників народів світу, які рятували євреїв під час Другої світової війни, ризикуючи власним життям, – 2,5 тисячі українців. 

"Голокост – це уособлення зла, жахлива трагедія, яка не має повториться", – наголосив Гройсман і нагадав, що минулого року в Україні вшановували 75-ті роковини трагедії Бабиного яру, де загинули понад 150 тис. євреїв, українців та ромів.

"Це, на превеликий жаль, трагічні уроки нашого життя, з яких маємо робити висновки, з якими маємо жити у своєму серці і пам'ятати, що таких жахливих подій не повинно відбутися у сучасному світі. Маємо шанувати і пам'ятати усіх тих, хто безвинно загинув у ті жахливі часи і робити все для того, щоб мир у нашому світі був стійким і непорушним", - підкреслив Прем’єр. 

Гройсман також відвідав меморіальний комплекс на горі імені Теодора Герцля у Єрусалимі, на якій розташоване національне та військове кладовище – місце поховання лідерів держави, видатних діячів та людей, які віддали життя за Ізраїль. Глава уряду встановив вінок до могили Теодора Герцля – видатного єврейського громадського та політичного діяча.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-