Порошенко сказав, чий внесок для безвізу - найбільший

Порошенко сказав, чий внесок для безвізу - найбільший

Укрінформ
Найбільший внесок у питанні запровадження Євросоюзом безвізового режиму зробили мільйони небайдужих українців під час Революції гідності та військові, які нині боронять Україну від російської агресії.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко в інтерв'ю телеканалу «1+1», повідомляє прес-сужба глави держави.

«Якщо спитати, хто, вибачте за пафос, але я насправді так думаю, зробив найбільший внесок у те, що безвізовий режим відбувся, то це мільйони українців під час Революції гідності, і сотні тисяч наших солдатів, які захистили суверенітет, територіальну цілісність і незалежність держави. Маючи народ і армію, дуже легко робити все інше, що дозволило нам мати сьогоднішнє свято», - зазначив Президент.

Він також відзначив блискучу, на його думку, роботу українських дипломатів, подякував народним депутатам.

На слова журналіста, що багато амбітних людей в Україні хотіли би зараз бути на місці українського Президента і записати у свою біографію отримання Україною безвізу з ЄС, Порошенко зазначив, що не багато хто заздрить очільнику країни, яка воює.

Він нагадав, що у 2013 році український президент був «нерукопотискуваний» у світі, зокрема це дуже сильно відчувалося під час саміту Східного партнерства у Литві. «Це було брутальне розчарування. Коли всі отримали підтвердження, що він (Віктор Янукович – ред.) залежний, слабкий, несамостійний і точно неєвропейський», - зазначив глава держави.

Сьогодні, за його словами, є підтримка країн Європи, США, Канади, Австралії, Японії, Нової Зеландії, країни Азії тощо. Президент розповів, що днями відвідає з візитом Мальту. «Саме під мальтійським головуванням відбувався цей величезний прогрес. І Прем’єр-міністр Мальти, і Президент, і опозиційний лідер вважали надання безвізового режиму під їхнім головуванням справою власної честі. Їм це вдалося», - зазначив Порошенко, подякувавши за таку підтримку.

Президент відзначив величезну роботу Великої Британії та США в питанні оборонного співробітництва, а також Німеччини та Франції. «Хотів би скористатися можливістю і подякувати Канцлеру Німеччини Ангелі Меркель і тепер вже колишньому Президенту Франції Франсуа Олланду, але великому другові України», - сказав Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-