Рішення Інтерполу щодо Януковича буде оскаржене – ГПУ

Рішення Інтерполу щодо Януковича буде оскаржене – ГПУ

Укрінформ
Рішення Інтерполу щодо зняття з розшуку екс-президента Віктора Януковича буде оскаржене.

Про це заявив начальник Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, повідомляє прес-служба ГПУ у Фейсбуці.

За його словами, інформація з цього приводу надійшла до правоохоронних органів України наприкінці квітня 2017 року. При цьому органи Інтерполу попередили про конфіденційність наданої інформації і заборону розголошення її деталей.

"Прийняття такого рішення мотивоване саме наявними недоліками українського законодавства щодо обрання запобіжного заходу стосовно розшукуваних осіб та статусу підозрюваного. На сьогоднішній день висновки Інтерполу опрацьовуються, за наслідками чого буде прийняте рішення щодо подальших дій і, зокрема, можливого внесення змін до діючого законодавства… Відповідне рішення буде оскаржене", - йдеться у коментарі Горбатюка.

Він також підкреслив, що зняття з міжнародного розшуку Януковича відбулося не з причин недоліків слідства чи допущених порушень слідчими органами.

Як відомо, на запит слідчих Генеральної прокуратури України Інтерпол оголосив колишнього президента України Віктора Януковича у розшук у кримінальному провадженні за його підозрою у розтраті коштів, виділених на будівництво телекомунікаційної лінії спеціального зв’язку під час приватизації ВАТ "Укртелеком".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-