Жодної скарги на конфіскацію грошей Януковича немає - Порошенко

Жодної скарги на конфіскацію грошей Януковича немає - Порошенко

Укрінформ
На сьогодні немає жодної скарги на рішення суду, яким були конфісковані близько 1,42 млрд доларів, вкрадених оточенням Януковича.

Про це повідомив Президент Петро Порошенко під час наради із міністром фінансів України Олександром Данилюком та головою Національного банку України Валерією Гонтаревою, повідомляє прес-служба Глави держави.

“До речі, я хочу повідомити, що станом на зараз жодної скарги на це рішення не надійшло. І так званих  власників, які засвідчили свої претензії на ці гроші, так і не з’явилось”, - зауважив Глава держави.

Він додав, що завдяки рішучим діям правоохоронних органів і рішенню суду справедливість у цьому питанні була відновлена.

Порошенко також наголосив, що цей етап операції завершується, але судові процеси триватимуть і надалі: “Ми чекаємо ще судових рішень про повернення грошей, які були вкрадені в українського народу, до державної скарбниці”.

Як відомо, 28 січня 2015 року Державна служба фінансового моніторингу заблокувала 1,42 млрд доларів на рахунках нерезидентських компаній, пов’язаних з Віктором Януковичем, його близькими, посадовцями колишнього уряду країни та пов’язаними з ними особами.

28 квітня набрало чинності рішення Краматорського суду про конфіскацію цих коштів, а також облігацій внутрішньої державної позики України.

На сьогодні на рахунки Державного казначейства вже зараховано 1,1 млрд дол. США в рамках виконання рішення Краматорського суду. Додатково ще 200 млн доларів у цінних паперах будуть передані міністерству фінансів і, відповідно до законодавства України, на цю суму буде зменшено внутрішній борг держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-