Нардепу Артеменку

Нардепу Артеменку "припинили" українське громадянство - Ляшко

Укрінформ
Лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко повідомив про припинення громадянства народного депутата Андрія Артеменка згідно з підписаним Президентом України 29 квітня указом. 

Про це він написав у Facebook.

"Це унікальний і перший за 26 років Незалежності випадок, коли державний чиновник відповів за порушення Конституції України, яка передбачає лише одне - Українське! - громадянство. Зараз Артеменко і його захисники кричатимуть, що Конституція України забороняє позбавляти громадянства. Позбавляти - так, а припиняти - ні, не забороняє!" - зазначив Ляшко.

За його словами, Артеменка позбавили громадянства "в зв'язку з добровільним набуттям ним у 2005 році громадянства Канади".

"Тепер ми вимагатимемо, щоб парламент на першому пленарному засіданні 16 травня достроко припинив депутатські повноваження Артеменка", - підкреслив депутат.

За інформацією Ляшка, вранці в суботу Артеменко вилетів до Відня, і висловив надію, що після повернення він здасть український паспорт.

Як відомо, ГПУ звернулася до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням ініціювати через Державну міграційну службу процедуру втрати українського громадянства Артеменком.

Раніше видання The New York Times повідомило, що за тиждень до того, як Майкл Флінн пішов з поста радника президента США з питань національної безпеки, йому була передана пропозиція нардепа від РПЛ Андрія Артеменка щодо скасування президентом Дональдом Трампом санкцій проти Росії. Планом передбачається виведення всіх російських військ зі східної України; українські виборці, згідно із ідеєю Артеменка, мають вирішити питання про передачу Криму в оренду Росії на 50 або 100 років. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-