Гройсман заявив про спротив реформі податкової та митної систем

Гройсман заявив про спротив реформі податкової та митної систем

Укрінформ
Реформа податкової та митної систем в Україні натикається на спротив, проте все одно буде продовжена.

Про це сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман на зустрічі з керівництвом Американської торгової палати, у якій узяла участь і Надзвичайний та Повноважний посол США в Україні Марі Йованович, повідомляє Урядовий поратл

"Реформа податкової та митної системи буде продовжена, попри спротив та проблеми, які нам створюють", - зазначив глава уряду.

Прем’єр-міністр нагадав представникам ділових кіл про пріоритети роботи уряду в поточному році, а саме - пенсійну, земельну реформи, проведення масштабної приватизації  та проведення секторальних реформ в охороні здоров’я та освіті. 

Гройсман підкреслив, що запропоновані урядом трансформації, зокрема у земельних питаннях, викликають широку дискусію в суспільстві, втім, компроміс буде знайдений.  

Так само буде перезавантажений процес великої приватизації. Гройсман повідомив, що Мінекономрозвитку за сприяння Секретаріату Кабінету міністрів вже напрацювали необхідний пакет законодавчих змін, а невдовзі розпочнеться процес пошуку радників для продажу великих держактивів.

«Ми також працюємо над створенням індустріальних парків, оскільки налаштовані на те, щоб відходити від сировинного типу економіки, створювати виробництва в Україні. Хоча я розумію, що для цього треба створювати умови», - зазначив глава уряду.

У цьому контексті Гройсман запевнив: уряд продовжуватиме процеси дерегуляції і надалі реформуватиме Державну фіскальну службу, в тому числі в частині удосконалення податкових та митних процедур.  Прем’єр нагадав, що вже місяць в Україні працює прозорий реєстр відшкодування ПДВ, і бізнес вже відчуває зміни в цій сфері.   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-