Білорусь працюватиме тільки в ім'я миру в Україні - Лукашенко

Білорусь працюватиме тільки в ім'я миру в Україні - Лукашенко

Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив готовність білоруської сторони і надалі сприяти мирному врегулюванню в Україні.

Про це він заявив журналістам після відвідання Чорнобильської АЕС, повідомляє БЕЛТА.

"Петро Олексійович (Порошенко - ред.) і весь український народ знають нашу позицію - мир і лише мир. Українці ніколи для білорусів не були чужими людьми. Подобається це комусь чи не подобається (в Україні, а можливо, і у Білорусі. Добре, що майже немає таких у нас), але ми рідні люди. Ми завжди жили разом, особливо на цій території. Нас ніхто не може розділити", - заявив білоруський лідер.

Звертаючись до Президента України, Лукашенко сказав: "Ви навіть не говоріть на тему того, що білоруси можуть вчинити якось інакше, ніж вчиняють тепер. Ми рідні люди, ми можемо тільки прийти до вас або, як я говорив, приїхати на тракторі, допомогти вам орати землю, якщо це потрібно".

"Ми працюватимемо тільки в ім'я миру. У нас немає іншої мети. І це не лише моя позиція, це позиція всього білоруського народу. Якнайшвидше потрібно припинити ці міжусобні бійки, припинити з'ясування стосунків зі зброєю, дивитися з побоюванням один на одного. У нас прекрасна, золота земля, на якій завжди жили в достатку наші люди", - наголосив Президент Білорусі.

Глава білоруської держави розповів, що друга частина нинішньої зустрічі президентів, яка пройде на білоруській території, стосуватиметься життя людей і економіки. "І наші люди, й українці за результатами цієї зустрічі і переговорів зможуть на фактах переконатися в тому, що ми будемо дотримуватися курсу дружби і взаємного співробітництва", - заявив Лукашенко. "Сусідів не обирають. Тому будьте впевнені, що білоруси були і будуть завжди надійними друзями", - додав глава Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-