НАБУ сподівається найближчим часом направити до суду

НАБУ сподівається найближчим часом направити до суду "справу Мартиненка"

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро має намір найближчим часом направити до суду обвинувальний акт у справі про розкрадання  коштів з ДП "Схід ГЗК" ("справа Мартиненка").

Про це під час брифінгу повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

"У ході слідства встановлена вина п`яти підозрюваних, і, сподіваюся, найближчим часом ця справа буде передана до суду, оскільки вказівки Спеціалізованої антикорупційної прокуратури майже всі виконані", - сказав він.

За словами Ситника, тривале розслідування цієї справи було пов`язане з великою кількістю запитів про надання міжнародно-правової допомоги до вісьмох країн.

"Ця справа пов`язана з дуже великою кількістю міжнародно-правових доручень в інші держави, і ця комунікація тривала майже рік. Не завжди відповіді надходили швидко", - зазначив посадовець.

Директор НАБУ вважає, що ця кримінальна справа є "тестом для української політичної еліти, яка себе проявила під час судового засідання з неприглядної сторони".

"Коли народні депутати переходять на особисті образи прокурору і судді, здійснюють відвертий тиск у ході судового засідання... Мені здається, що цей тест наша еліта не проходить", - резюмував він.

Як повідомляв Укрінформ, екс-нардепа Миколу Мартиненка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (Створення злочинної організації), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. На думку слідства, екс-депутат причетний до розтрати коштів ДП «СхідГЗК» у розмірі 17,28 млн дол. США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-