У справі Мартиненка встановили п'ять підозрюваних - НАБУ

У справі Мартиненка встановили п'ять підозрюваних - НАБУ

Оновлено
Укрінформ
Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що на сьогоднішній день у справі екс-депутата Миколи Мартиненка встановлено п'ять підозрюваних.

У справі щодо розкрадання коштів ДП "СхідГЗК" вчора детективи НАБУ разом із Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою повідомили про підозру генеральному директору підприємства.

Про це заявив на брифінгу глава НАБУ Артем Ситник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз прокурорами і детективами вирішується питання про обрання щодо нього запобіжного заходу. Це фактично п'ятий підозрюваний по цьому впровадженню", - сказав Ситник.

За його словами, 20 квітня були затримані Мартиненко та Перелома, яких Соломенський суд "під тиском окремих народних депутатів відпустив на поруки.

Ситник зазначив, що йдеться про розкрадання 17 млн доларів при здійсненні закупівлі уранового концентрату казахського виробника за завищеними цінами "через австрійську фірму-прокладку".

Як повідомляв Укрінформ, Солом'янський районний суд Києва ухвалив в суботу рішення застосувати щодо екс-голови наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Переломи запобіжний захід у вигляді особистої поруки.

Трохи раніше той самий суддя Олександр Бобровник відмовив у задоволенні клопотання прокурорів про обрання запобіжного заходу екс-нардепу Миколі Мартиненку у вигляді тримання під вартою, ухваливши рішення застосувати до нього запобіжний захід у вигляді особистої поруки народних депутатів "Народного фронту".

Мартиненка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 ("Створення злочинної організації"), ч. 5 ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") Кримінального кодексу України. На думку слідства, екс-депутат причетний до розтрати коштів ДП "СхідГЗК" у розмірі 17,28 млн дол. США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-