Для відставки Аграмунта треба змінити регламент ПАРЄ - Ємець

Для відставки Аграмунта треба змінити регламент ПАРЄ - Ємець

Укрінформ
У Регламент ПАРЄ потрібно вносити зміни щодо імпічменту президента, оскільки він такої можливості не передбачає, а нинішній очільник Педро Аграмунт не має наміру добровільно йти у відставку.

Про це повідомив член постійної делегації Верховної Ради у ПАРЄ Леонід Ємець на своїй сторінці у Facebook.

"Президент ПАРЄ заявив, що добровільно у відставку не піде", - зазначив він.

Водночас народний депутат констатував, що процедура імпічменту президента ПАРЄ регламентом не передбачена.

"Тому потрібно або міняти регламент, або добровільна відставка Педро Аграмунта. І це позиція не лише української делегації, а і багатьох інших. Чи буде наших голосів достатньо, згодом побачимо", - наголосив він.

За словами Ємця, Аграмунт на засіданні групи Європейської Народної Партії заявив, що "зробив помилку, коли полетів в Сирію російським літаком і зустрівся з тираном Асадом". Крім того, президент ПАРЄ сказав, що "росіяни його обманули і підставили", зазначив нардеп.

"Але покаяння, на нашу думку, недостатньо", - підкреслив він.

Раніше народний депутат, заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» Олексій Гончаренко, перебуваючи з робочою поїздкою в Страсбурзі, заявив, що українська делегація на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи вимагатиме відставки президента ПАРЄ Педро Аграмунта.

Російські ЗМІ повідомляли, що до Сирії 20 березня прибула делегація депутатів ПАРЄ та Держдуми Росії на чолі з головою ПАРЄ Педро Аграмунтом. За даними російських ЗМІ, разом з Аргамунтом у Сирію прилетіли депутати з Чехії, Бельгії, Сербії та Італії, а також депутати Держдуми Росії.

У понеділок Аграмунт письмово пояснив візит до Сирії, звинуватив ЗМІ та не згадав про російське фінансування своєї поїздки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-