Справа Мартиненка: у НАБУ заявляють, що на суддю тиснуть нардепи

Справа Мартиненка: у НАБУ заявляють, що на суддю тиснуть нардепи

Укрінформ
У НАБУ заявляють, що депутати від "Народного фронту" чинять тиск на суддю Солом'янського райсуду Києва, який обирає запобіжний захід для затриманих напередодні екс-депутата Миколи Мартиненка та колишнього голови наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Переломи.

Про це йдеться у заяві НАБУ, яка розміщена на сторінці бюро у Facebook.

"Народні депутати від партії "Народний фронт", зловживаючи своїм статусом, чинять тиск на суддю, який обирає запобіжний захід для затриманих напередодні Миколи Мартиненка та Сергія Переломи", - йдеться у повідомленні.

У НАБУ, зокрема, нагадали, що під час судового засідання, яке відбувалося 21 квітня в приміщенні Солом'янського суду, були присутні більше десяти нардепів та кілька міністрів від партії "Народний фронт". "Деякі з них поводилися вельми зухвало, погрожували судді та прокурорам. Зокрема, депутати Логвинський та Пинзеник заявили слідчому судді Бобровнику, що його очікує "доля суддів Киреєва та Чауса", - зазначається в повідомленні антикорупційного бюро.

У НАБУ також обурені заявами деяких присутніх у залі суду політиків на адресу бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, у яких антикорупційні органи звинувачувались у тому, що вони начебто виконують "замовлення Кремля" та "розвалюють коаліцію". "Ці заяви взагалі виходили за межі здорового глузду та етики державного діяча", - заявляють у НАБУ.

У цьому зв'язку Антикорупційне бюро закликає керівництво партії "Народний фронт" відреагувати на поведінку своїх однопартійців, оскільки вони, на думку керівництва НАБУ, заважають правосуддю і знищують довіру до державних інститутів.

Як повідомляв Укрінформ, 20 квітня детективи НАБУ та прокурори САП затримали екс-депутата Миколи Мартиненка та колишнього голову наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Перелому. Їх підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 («Створення злочинної організації») та ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України, через які ДП «СхідГЗК» завдано збитків на суму 17,28 млн дол США.

21 квітня у Солом'янському судді розпочалося засідання з обрання запобіжного заходу для затриманих.

Адвокати Мартиненка передали до суду звернення 15 народних депутатів і 4 міністрів, які просили суд взяти на поруки Миколу Мартиненка. Кілька депутатів і міністрів були особисто присутні на судовому засіданні.

В ніч з п'ятниці на суботу у засіданні було оголошено перерву до 10:00 22 квітня. Наразі судове засідання з обрання запобіжного заходу Мартиненку триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-