ГПУ ініціює процедуру позбавлення Артеменка громадянства України

ГПУ ініціює процедуру позбавлення Артеменка громадянства України

Укрінформ
Генпрокуратура звернулася до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням ініціювати процедуру втрати громадянства України народним депутатом Андрієм Артеменком.

Про це поінформувала речниця Генерального прокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.

«Генеральна прокуратура України звернулася до міністра внутрішніх справ А.Авакова із проханням ініціювати через Державну міграційну службу процедуру втрати громадянства України народним депутатом Андрієм Артеменком», - написала Сарган.

Вона зазначила, що під час розслідування кримінального провадження за фактом вчинення злочину, передбаченого статтею 111 ККУ (державна зрада), було зібрало достатньо документів, які вказують на те, що Артеменко отримав громадянство Канади та має паспорт громадянина Канади.

«Державна міграційна служба після отриманих від ГПУ матеріалів може звернутися до Президента з проханням позбавити нардепа А.Артеменка громадянства України», - зазначила Сарган.

Вона також розмістила на своїй сторінці копії відповідних документів.

Як повідомлялося, 19 лютого видання The New York Times повідомило, що член фракції Радикальної партії Олега Ляшка Андрій Артеменко передав план нормалізації відносин між Україною і Росією радникові президента США Майклові Флінну незадовго до його відставки. Цей план, зокрема, передбачав проведення всеукраїнського референдуму про передачу Криму Росії в оренду на термін від 50 до 100 років, а також передбачав виведення російських військ з території України.

Після цього Артеменка виключили з парламентської фракції Радикальної партії Олега Ляшка, а прокуратура Криму відкрила кримінальне провадження про держзраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-