Україна і Грузія зацікавлені у розвитку нового

Україна і Грузія зацікавлені у розвитку нового "Шовкового шляху" - глави МЗС

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін на зустрічі з грузинським колегою Міхеїлом Джанелідзе обговорили питання подальшого розвитку українсько-грузинських відносин.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"Міністри відзначили успішний розвиток дружніх і стратегічно важливих українсько-грузинських відносин та обговорили подальший їх всебічний розвиток у політичній, військовій, економічній, гуманітарній, правовій та інших сферах співробітництва", - йдеться в повідомленні.

Клімкін та Джанелідзе підтвердили ключове значення забезпечення усіма засобами незалежності, державного суверенітету і територіальної цілісності України і Грузії в рамках міжнародно визнаних кордонів. Міністри рішуче засудили триваючу агресію РФ проти України і Грузії, закликали міжнародне співтовариство посилити солідарну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і Грузії.

Сторони обговорили питання європейської та євроатлантичної інтеграції України і Грузії та їхні відносини з ЄС і НАТО.

Глави зовнішньополітичних відомств підтвердили зацікавленість двох країн у подальшому розвитку торговельно-економічного співробітництва та участі у реалізації масштабних міжнародних транспортних та енергетичних проектів на шляху Європа-Кавказ-Азія, у тому числі розбудові нового "Шовкового шляху".

Клімкін висловив щиру вдячність за надання Грузією гуманітарної допомоги у психологічній реабілітації поранених в АТО українських військовослужбовців та оздоровленні дітей, постраждалих від бойових дій.

За результатами переговорів міністри підписали Спільну заяву, Робочий план консультацій між МЗС двох держав та провели спільну прес-конференцію.

Як повідомляв Укрінформ, Клімкін перебуває з дводенним робочим візитом в Грузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-