Іспанський прокурор погодився взяти участь у конкурсі на аудитора НАБУ

Іспанський прокурор погодився взяти участь у конкурсі на аудитора НАБУ

Укрінформ
Іспанський прокурор Карлос Кастресана погодився взяти участь у конкурсі кандидатур від Верховної Ради України на посаду члена комісії зовнішнього контролю з проведення незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу повідомив голова Комітету ВРУ з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв.

«Карлос Кастресана надіслав повідомлення, що він погоджується, щоб ми розглянули його кандидатуру», - сказав депутат.

Соболєв додав, що Кастресана - перший керівник міжнародного антикорупційного трибуналу, який відправив за грати президента Гватемали і більшість парламенту.

Як раніше повідомляв нардеп, колишній американській прокурор Марта Борщ також зголосилася взяти участь у конкурсі на аудитора НАБУ від парламенту.

Згідно із умовами конкурсу, збір заявок від кандидатів триватиме до 3 травня.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 21 березня не змогла призначити аудитора НАБУ від парламенту. Ні заступник генерального інспектора Департаменту юстиції США Роберт Сторч, ні Найджел Браун не набрали необхідної кількості голосів депутатів для затвердження на цій посаді. 5 квітня антикорупційний комітет парламегту оголосив новий конкурс на посаду аудитора НАБУ від Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-