Гройсман про

Гройсман про "газовий позов" РФ: Програємо - доведеться передати Тимошенко замість грошей

Укрінформ
Прем'єр-міністр України вважає безглуздям "газовий позов" Росії до України на 40 мільярдів доларів. І вважає, що якщо Тимошенко підписала такі контракти, то вона й має нести за них відповідальність.

Про це Володимир Гройсман заявив під час звітньої прес-конференції в Кабміні.

"Я не хочу прогнозувати рішення суду. Я думаю, що у нас достатньо міцна правова позиція, але ми не можемо нічого передбачати – це суд буде визначатись. Якщо ми виграємо, - це справедливість відновиться по відношенню до України. Якщо, не дай Бог, буде інше рішення суду, це десятки мільярдів доларів, які, на мій погляд, не можуть бути пред’явлені", - сказав він. На думку голови уряду, "Це – безглуздя, це наслідок підписання контракту Тимошенко. І нам Росія все порахувала, що вона напідписувала і поставила 40 мільярдів доларів позов до суду. Ну, доведеться передати Тимошенко замість грошей. Якщо вона підписала, хай вона і несе за себе відповідальність. Чого ж за це мають платити всі українські громадяни?"

Сьогодні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман звітував про результати діяльності Кабінету міністрів за рік.

Як повідомляв Укрінформ, у НАК "Нафтогаз України" розраховують на оптимістичний сценарій розвитку подій у Стокгольмі.

НАК "Нафтогаз України" вимагає від Газпрому у Стокгольмському арбітражі 30 млрд дол., але сума вимог може потенційно зрости до 50 млрд дол. У разі виграшу українська компанія може отримати частки у проектах "Північний потік-1" та "Північний потік-2", якими нині володіє Росія.

ПАТ "Газпром", у свою чергу, вимагає 50 млрд дол. за контрактом, де включений принцип "бери або плати".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-