Дії США у Сирії треба підтримати, аби стримати Асада - МЗС України

Дії США у Сирії треба підтримати, аби стримати Асада - МЗС України

Заява
Укрінформ
Дії Сполучених Штатів Америки щодо Сирії мають бути підтримані для запобігання подальшим воєнним злочинам режиму Башара Асада, зокрема проти мирного населення.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

"Дії США мають бути підтримані для запобігання подальшим воєнним злочинам режиму, зокрема проти мирного населення", - наголосили в МЗС.

Зазначається, що будь-яке застосування хімзброї, що є одним з видів зброї масового знищення, є кричущим порушенням міжнародного права і воєнним злочином.

"Винуватці мають бути безумовно притягнуті до відповідальності. Безкарність порушника міжнародного права, який застосовує хімічну зброю, веде до подальших злочинів з його боку", - зауважили у зовнішньополітичному відомстві.

Там підкреслили, що хронічне блокування Росією роботи Радбезі ООН є неприйнятним і має отримати належну оцінку.

"Спонсори та ті, хто покривають злочинний сирійський режим, також несуть відповідальність за використання зброї масового знищення і жертви серед цивільного населення в Сирії", - наголосили у Міністерстві.

Як повідомлялося, військові США вночі 7 квітня атакували десятками ракет "Томагавк" аеродром Шейрат на заході Сирії. Метою атаки були злітно-посадочні смуги, літаки й заправні станції. Це стало відповіддю на загибель десятків людей у результаті хімічної атаки у провінції Ідліб.

Сирія заперечує, що зробила у вівторок повітряний удар по місту Хан-Шейхун із застосуванням хімічної зброї. Водночас Сирія заявляє, що хімічне отруєння настало через те, що її літаки знищили "завод і склад хімічної зброї терористів", як Дамаск називає всіх своїх супротивників. Цю версію підтримує Росія, яка у середу заблокувала ухвалення резолюції Ради безпеки ООН з приводу цього хімічного удару.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-