Безвіз для українців має запрацювати за півтора-два місяці - Клімкін

Безвіз для українців має запрацювати за півтора-два місяці - Клімкін

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін переконаний, що нинішнє голосування в Європарламенті за безвізовий режим для України є надзвичайно важливим як для українців, так і для самої Європи.

Про це він заявив у кулуарах Х Київського безпекового форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Голосування в Європарламенті у 521 голос - це дуже добрий результат. Це рішення важливе для українців і важливе для самої Європи", - зазначив Клімкін.

За його словами, тепер українська сторона спільно з європейськими партнерами працюватиме "над технічним боком оформлення безвізового режиму". Очільник МЗС вважає, що всі процедури щодо запровадження безвізового режиму мають завершитися за 1,5-2 місяці.

"Знаючи ЄС, можу сказати, що потрібно буде 1,5-2 місяці для остаточного ухвалення рішення. Зараз будуть збиратися технічні представники, потім буде засідання Ради ЄС. Нинішнє голосування має двічі затвердити Рада Євросоюзу - на рівні послів країн-членів та міністрів", - пояснив Клімкін.

Він зауважив, що сьогоднішнє голосування є "особливим, дуже важливим і піднесеним моментом" для нього особисто, однак міністр святкуватиме його тоді, коли українці вперше перетнуть кордон Європи без віз, за біометричними паспортами.

"Я буду святкувати той день, коли українці з біометричними паспортами вперше в'їдуть у ЄС. Тоді це буде день, коли ми будемо по-справжньому святкувати. Вважаю, що цьогорічне літо уже буде безвізовим", - сказав Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-