Порошенко подякував за активну позицію українській громаді Данії

Порошенко подякував за активну позицію українській громаді Данії

Відео
Укрінформ
Президент Петро Порошенко у Копенгагені зустрівся з українською громадою Данії в рамках офіційного візиту до цієї країни і подякував українцям Данії за активну позицію.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Дякую за те, що ви займаєте дуже активну позицію на підтримку України", - сказав Президент.

Порошенко зазначив, що розпочав візит із зустрічі з Королевою Данії Маргрете ІІ, під час якої Її Величність сказала: "Ви знаєте, я дуже регулярно бачу з вікон мого палацу українські прапори. І вони дуже активно нагадують мені про необхідність підтримувати Україну".

"Це величезна ваша роль в тому, що ми маємо світову підтримку нашої незалежності, суверенітету та боротьби за свободу і демократію", - сказав Президент.

За його словами, Данія є однією з основних країн, яка бореться за продовження санкцій проти РФ, в координації з Україною допомагає ратифікувати Угоду про асоціацію Україна-ЄС.

Президент також нагадав, що зараз в Європейському парламенті проводяться дебати щодо завершення розгляду питання про надання безвізового режиму для України. І завтра має відбутись остаточне голосування з цього питання.

"Це наше з вами спільне досягнення нашої спільної боротьби, бо щоб отримати це, нам треба було провести 144 реформи. І ми це зробили", - підкреслив Порошенко.

Президент наголосив, що за останні 2,5 року спільними зусиллями було створено світову солідарність з Україною.

"Ми боремось для того, щоб витягнути Україну із російської імперії, витягнути і попрощатися із Радянським Союзом та змінити і привести Україну в Європу", - сказав Президент.

Президент також поклав квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку в Копенгагені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-