Відповідальні за хіматаку в Сирії мають бути покарані - МЗС України

Відповідальні за хіматаку в Сирії мають бути покарані - МЗС України

Укрінформ
МЗС України глибоко стурбоване у зв’язку із повідомленнями про можливе застосування 4 квітня хімічної зброї в районі населеного пункту Хан-Шайхун на півдні провінції Ідліб у Сирії, яке призвело до великих втрат серед цивільного населення.

Про це йдеться у коментарі МЗС.

"Україна підтверджує свою тверду позицію, що застосування хімічної зброї будь-ким, будь-де і за будь-яких обставин є грубим порушенням міжнародного права і має бути суворо засуджено. Особи, відповідальні за такі дії, повинні бути притягнуті до відповідальності. Рішуче засуджуючи застосування хімічної зброї, Україна очікує на результати розслідування, яке буде проведене Місією Організації із заборони хімічної зброї з встановлення фактів", - йдеться у повідомленні.

У МЗС наголосили, що в умовах зростаючих викликів і загроз міжнародному миру і безпеці повне виконання та зміцнення міжнародних режимів нерозповсюдження зброї масового знищення та заборони окремих її видів повинно залишатися головним пріоритетом для міжнародного співтовариства.

Як зазначили у зовнішньополітичному відомстві, послідовно виступаючи за неухильне дотримання положень ключових міжнародно-правових документів у цій галузі, Україна як непостійний член Ради Безпеки ООН виступає за необхідність запровадження заходів згідно з Главою VII Статуту ООН у відповідь на порушення Конвенції про заборону хімічної зброї  і резолюції Радбезу ООН 2118 (2013 року).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-