В Іспанії затримали матір нардепа Онищенка - САП

В Іспанії затримали матір нардепа Онищенка - САП

Укрінформ
В Іспанії затримали Інесу Кадирову, мати нардепа Олександра Онищенка, якого в Україні підозрюють у газових махінаціях.

Про це йдеться в повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в Facebook.

"30 березня 2017 року в Королівстві Іспанія за орієнтуванням Департаменту Інтерполу та Європолу України затримано громадянку України Кадирову Іннесу, яка розшукується НАБУ для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч.4 ст. 28, ч.5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Іннеса Кадирова є одним із співорганізаторів в так званій "газовій схемі" депутата Олександра Онищенка і була оголошена в розшук в серпні 2016 року.

"На цей час САП вживає всіх можливих заходів для екстрадиції Кадирової на територію України з метою притягнення до кримінальної відповідальності", - зазначили у САП.

Як повідомляв Укрінформ, Олександра Онищенка й ще 20 осіб підозрюють у махінаціях із газом держкомпанії "Укгазвидобування", який отримували за угодою про спільну діяльність.

За версією слідства, з січня 2013 року до січня 2016 року компанії, підконтрольні Онищенку, перепродували куплений у держкомпаній газ своїм же фірмам за заниженими цінами, а після цього реалізовували його кінцевим споживачам за ринковою ціною. Цим державі завдали шкоди на суму 1 млрд 613 млн гривень.

Серед фігурантів справи, крім Онищенка, вказані його мама, 75-річна Інеса Кадирова, й адвокат Валерій Постний – у минулому бізнес-партнер Ігоря Коломойського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-