Петренко прокоментував спробу Шокіна повернутися до ГПУ

Петренко прокоментував спробу Шокіна повернутися до ГПУ

Укрінформ
Нині завдання Генеральної прокуратури - завершити в судах розгляд резонансних справ, зокрема справи екс-президента Віктора Януковича, і показати українцям результат у вигляді реальних вироків судів. 

Про це в інтерв'ю Europa Plus заявив міністр юстиції України Павло Петренко, відповідаючи на запитання стосовно перспективи позову екс-генпрокурора Віктора Шокіна, який просить визнати його звільнення з посади незаконним.

«Я вважаю, що зараз завдання прокуратури, Генеральної прокуратури в першу чергу - це завершити в судах ті резонансні справи, зокрема справу Януковича, яка туди передана, і показати українцям результат по реальних вироках судів. І для цього повинна бути відповідна чітка позиція генерального прокурора, і цей генеральний прокурор в принципі зараз таку позицію зайняв. Я дуже розраховую, що ми побачимо результат найближчим часом», - підкреслив міністр.

Петренко вважає, що нинішній очільник Генеральної прокуратури Юрій Луценко "на своєму місці", а подібні речі не додають стабільності в роботі прокуратури. 

"Пан Шокін має право, як і будь-який український громадянин, подавати позови. Це право гарантоване Конституцією. Які у нього мотиви, чому він оскаржує рішення парламенту, яке було прийнято відповідною конституційною більшістю, і указ Президента - ну, напевне, треба у нього запитувати», - зазначив міністр юстиції.

Як повідомлялося, колишній генеральний прокурор Віктор Шокін просить Вищий адміністративний суд визнати незаконними і скасувати указ Президента про його звільнення, а також постанову Верховної Ради, яка схвалила його звільнення. Суд відкрив провадження за позовом Шокіна і призначив судове засідання на 10 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-