Порошенко висловив Орбану занепокоєння угорськими заявами щодо автономії

Порошенко висловив Орбану занепокоєння угорськими заявами щодо автономії

Оновлено
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко висловив прем’єр-міністру Угорщини Віктору Орбану занепокоєння заявами членів угорського уряду щодо створення окремих територіальних автономій.

Про це йшлося під час зустрічі у рамках розширеного саміту Європейської народної партії на Мальті, повідомляє прес-служба Глави держави.

“Сторони обмінялися думками з актуальних питань двосторонніх взаємин. Під час зустрічі було відзначено важливість активізації двостороннього політичного діалогу на вищому рівні. Президент України висловив занепокоєння заявами угорських урядовців про створення окремих територіальних автономій”,  - йдеться у повідомленні.

Співрозмовники обговорили також питання розширення співробітництва України з країнами “Вишеградської четвірки” під час головування в групі Угорщини, яке розпочнеться 1 липня 2017 року.

Прем’єр-міністр Орбан наголосив на підтримці територіальної цілісності України та негайного надання українцям безвізового режиму з Європейським Союзом.

Окрему увагу було приділено питанню протидії російській агресії на Донбасі. Сторони обговорили питання збереження існуючого режиму санкцій ЄС щодо Росії як ефективного інструменту забезпечення повної імплементації Мінських домовленостей та повного відновлення територіальної цілісності та суверенітету України.

Петро Порошенко запросив Віктора Орбана відвідати Україну з візитом.

Фото: @STsegolko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-