Луценко про справи на екс-чиновників: Це не «риболовля Discovery»

Луценко про справи на екс-чиновників: Це не «риболовля Discovery»

Укрінформ
Ухвалення перших судових вироків у резонансних справах допоможе подолати скепсис в українському суспільстві.

Таку думку висловив Генеральний прокурор України Юрій Луценко в ексклюзивному інтерв’ю кореспондентові Укрінформу в Німеччині.

“Впевнений, що якщо ми отримаємо один, два, три, чотири, п’ять вироків із реальним позбавленням волі, суспільство відчує зміну навіть у своєму настрої”, - сказав він.

При цьому Луценко зауважив, що слідство стосовно корупції у прокуратурі триває від трьох до п’яти місяців, а судове слідство, буває, ще рік. “Скажіть, у Німеччині ви знаєте політика, судовий процес над яким був менше року? Я також нетерплячий, я також дуже хочу”, - додав він.

За його словами, десятки справи щодо резонансних фігурантів уже минулої осені були передані до суду.

“Весь скепсис або підтвердиться або, дай Бог, я сподіваюсь, спростується найближчим часом, коли суди почнуть ухвалювати вироки у цих справах”, - сказав Генпрокурор.

За його словами, вже “з тижня на тиждень” очікується вирок у справі першого заступника голови Миколаївської ОДА Героя України Миколи Романчука, що взяв хабар у 90 тисяч доларів. “Ми чекаємо зараз рішення суду, і якщо це буде реальний строк – це буде дуже добрий сигнал”, - наголосив Луценко.

Він додав, що з осені в суді перебуває справа заступника міністра охорони здоров’я, затриманого на хабарі. "Наступних ще багато посадовців Національного банку, Міністерства економіки, соціальної політики тощо. Ми чекаємо їхні вироки", - зазначив керівник ГПУ.

Генпрокурор також прокоментував питання внесення застав.

“Суспільство, яке дуже жваво реагувало на перші арешти, тепер має певний скепсис. Вкинута теза про те, що це «риболовля Discovery» - ловлять-відпускають. Так, у будь-якій країні, в тому числі в Німеччині, за затриманого за корупційні дії пропонують заставу. Наше суспільство до цього не звикло, тому вважає це кроком до уникнення відповідальності”, - сказав Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-