Суверенітет України потребує захисту на економічному фронті – Фріланд

Суверенітет України потребує захисту на економічному фронті – Фріланд

Укрінформ
Попри зусилля військових, суверенітет України вдасться відстояти лише успіхами в національній економіці.

Таку думку висловила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, передає кореспондент Укрінформу.

"Хоча канадська військова тренувальна місія UNIFIER є дуже важливою, врешті-решт суверенітет України вдасться захистити на економічному фронті. Якщо Україна зможе реформувати свою економіку та політичні інститути і знищити корупцію – то стане достатньо сильною, аби зберегти незалежність", - сказала Фріланд.

Вона додала, що Канада "може багато зробити, аби допомогти Україні в цьому". "Як найбільшому другу України серед міжнародної спільноти, нам треба підтримати українське громадянське суспільство та уряд у боротьбі проти корупції", - зазначила міністр.

На початку місяця уряд Канади оголосив про своє рішення на два роки, до 31 березня 2019 року, продовжити військову тренувальну місію UNIFIER в Україні. У рамках цієї операції близько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводили заняття з українськими військовослужбовцями на Яворівському та Кам’янець-Подільському полігонах. При цьому у Оттаві проігнорували запит України на передачу летального оборонного озброєння та даних супутникової розвідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-