Нормандська зустріч у Парижі: Пристайко розповів про

Нормандська зустріч у Парижі: Пристайко розповів про "критичний обмін думками"

Укрінформ
Підготовка до виборів у Німеччині та Франції не позначається на ході переговорів у "нормандському форматі" щодо врегулювання ситуації на Донбасі, а тому навряд чи після них слід очікувати якихось кардинальних змін у позиціях сторін. 

Про це заявив перший заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко в інтерв'ю "Тижню".

"Переговірний процес (у "нормандському форматі" - ред.) триває, на жаль, уже три роки. Країни-учасниці глибоко в нього занурилися, наприклад, канцлер Німеччини Ангела Меркель, - для неї це політичний проект, в який вона дуже багато інвестувала персонально. Всі сторони по-різному ставилися, але вона зайняла дуже чітку й сувору позицію. Чесно скажу, що я не відчуваю тої тонкої матерії, що от скоро вибори, і все поміняється. І Ле Пен, яка поїхала до Путіна, повірте, теж не впливає на ситуацію", - сказав Пристайко.

Коментуючи підсумки переговорів у "нормандському форматі", які щойно закінчилися в Парижі, дипломат зазначив, що "відбувся принциповий, іноді критичний обмін думками".

"Кожен з учасників сказав те, що вважає, треба було б, на його думку, зробити і що не зроблено, і кожен мав можливість пояснити власну позицію. Були координатори всіх чотирьох робочих груп Мінського процесу, Мартін Сайдік, керівництво місії ОБСЄ, а також делегації Німеччини, Франції та України", - поінформував перший заступник міністра закордонних справ.

На запитання, чи було передбачено, що представники Росії не приїдуть на зустріч у "нормандському форматі", Пристайко зазначив, що, навпаки, планувалося, що вони братимуть участь у переговорах.

"Я чув, що росіяни настільки зайняті приїздом Ле Пен у Москву, що ніхто не зміг знайти часу сюди приїхати. Але це більше схоже на поганий жарт, ніж на правду", - зазначив дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-