В інтересах Канади надати Україні зброю – депутат

В інтересах Канади надати Україні зброю – депутат

Укрінформ
Підвищення обороноздатності України шляхом передачі їй летального озброєння повністю відповідає національним інтересам Канади.

Таку думку висловив тіньовий міністр оборони Канади Джеймс Безан, передає кореспондент Укрінформу.

«Якщо ми постачатимемо їм снайперські гвинтівки, ПТРК «Джавелін», протитанкові засоби, обладнання, що дозволить боротися із мінометами та захистити суверенітет України, її військових та цивільних, то буде краще. Канада та НАТО опиняться у більш виграшному становищі, якщо Україна буде здатна захистити себе», - сказав Безан.

Він наголосив на важливості зупинки просування войовничого російського імперіалізму на держави-члени НАТО. «Якщо ЗСУ матимуть обладнання, необхідне для зупинки імперіалістичного просування Росії на сході країни (хоча хто знає, як далеко Кремль планує зайти), Україна зможе уповільнити це просування та уберегти нас від необхідності наражати на небезпеку канадські підрозділи для припинення цієї війни в Україні. Ми точно не хочемо, аби вона поширилася на держави-члени НАТО», - зазначив депутат.

Він також закликав уряд внести Україну до Автоматичного контрольного списку країн по вогнепальній зброї, знявши юридичні перепони, які не дозволяють Україні купляти в Канаді зброю.

Цей список (Automatic Firearms Country Control List) визначає країни, до яких Канада дозволяє своїм внутрішнім виробникам постачати зброю. Наразі до нього включені 35 країн серед яких Ботсвана, Росія, Саудівська Аравія та Колумбія, але немає України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-