Вибухи в Балаклії: евакуйовані можуть безпечно повернутися у чотири села

Вибухи в Балаклії: евакуйовані можуть безпечно повернутися у чотири села

Відео
Укрінформ
Жителі чотирьох з дев'яти населених пунктів у 10-кілометровій зоні від Балаклії, де в ніч на 23 березня почалася пожежа на військових складах, можуть безпечно повернутися додому.

Так сказала на прес-конференції в Балаклії голова Харківської ОДА Юлія Світлична, повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

"Пожежу локалізовано. Зараз в чотири населених пункти Балаклійського району можуть безпечно повертатися люди. Це Вербівка, Борщівка, Яковенкове і Пришиб. Частково роботи проведені і в Балаклії... Там, де безпечно, вже відновлена робота магазинів і аптек. Для своєчасного надання медичної допомоги на місці чергують 27 "швидких", - зазначила Світлична.

За її словами, зараз у пунктах евакуації на території Балаклійського району перебувають 1400 осіб: "До Харкова поїхали 200 осіб, з них 80 - до рідних і знайомих".

"Чекаємо інформації про завершення розмінування, щоб люди з евакопунктів змогли повернутися. Ми надамо їм для цього транспорт. Поки що їм безкоштовно підвозять продукти та речі першої необхідності. Гуманітарну допомогу надали, зокрема, волонтери, міжнародні організації, облдержадміністрації", - додала Світлична.

За її словами, експертні групи дають попередню оцінку руйнувань.

"Я тричі на добу доповідаю Президенту України про стан справ. Є домовленість з Кабміном, що будуть виділені кошти з резервного фонду держбюджету для проведення робіт з розмінування", - пояснила Світлична.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-